Одноразовий посуд для їжі, про який детально ви можете дізнатися на сайті https://alfapack-zahid.com.ua/blog/odnorazovij-posud-perevagi-ta-nedoliki – це тарілки та інші столові прилади, які викидають після використання. Їх не потрібно мити, що відмінно підходить для людей, які або не люблять мити посуд, або не мають на це часу. Які ж його переваги та особливості?
Які переваги та застосування одноразового посуду?
Основними перевагами використання одноразового посуду називають наступні.
Його не потрібно мити.
Не потрібно турбуватися про те, що він зламається.
Не треба думати про те, що він загубиться.
Не потрібно турбуватися про те, що він забруднюється.
Також йому можна знайти безліч застосувань: як щоденне використання, щоб не мити столове приладдя, так і для особливих випадків, коли немає часу для перенесення фарфорових тарілок, або для інших випадків, коли кількість людей, які користуються посудом, досить велика.
Чому використовують?
Серед причин, чому люди віддають перевагу одноразовим виробам, наступні.
Дешева вартість. Його обирає багато людей, тому що він простий у використанні та дешевий. Також такий посуд чудово підійде, якщо ви не хочете возитися з миттям.
Простота використання. Це посуд, який можна викинути після того, як ви поїли. Вам не потрібно його мити, дряпати чи замочувати: вам просто потрібно взяти його й викинути на сміття.
Універсальність. Такі тарілки, стакани та виделки відмінно підходять для вечірок та зборів, оскільки дозволяють подавати їжу миттєво. Замість того, щоб перейматися миттям, люди можуть взяти одну з тарілок і без проблем повернутися на вечірку. Вони також добре підходять для пікніків або походів, коли в машині недостатньо місця для купи брудного посуду.
Одноразовий посуд став дуже популярним, оскільки економить час на прибирання та пропонує усі зручності звичайного посуду.
Переваги одноразового посуду для ресторанного бізнесу
Сьогодні все більше закладів громадського харчування пропонують своїм клієнтам страви в такому сервуванні, оскільки власники кав’ярень та ресторанів побачили в ньому ряд переваг.
Гігієна та безпека
Найбільше останніми днями говорять про безпеку, яку забезпечують одноразові контейнери в ресторанах та закладах громадського харчування. Багато ресторанів запровадили службу доставлення або замінили обслуговування столів лише послугою на винос та використовували одноразовий посуд для подачі їжі та напоїв. Це гігієнічний та безпечний спосіб гарантувати, що кухонний посуд не вступить у контакт з вірусом, оскільки його викидають після того, як клієнт закінчив їсти. Таким чином, одноразові стаканчики та тарілки стали ключем до забезпечення швидкого та насамперед безпечного та надійного обслуговування в умовах небезпеки для здоров'я.
Заощадження води, засобів для чищення та часу
Згідно з дослідженням, середня витрата води при митті посуду вручну в Києві становить 88,8 літра, а середня витрата води в посудомийній машині – 54,2 літра. Це означає втрату 2664 літри води при ручній мийці та 1626 літрів при використанні посудомийної машини. Це дуже висока вартість води та енергії, враховуючи, що це лише невелика частина загального обсягу води, що використовується в закладі.
Використання одноразового посуду дає велику економію енергії та води. Також слід додати значну економію на хімікатах, що використовуються для миття. Заклади також заощаджують час співробітників.
Різний дизайн кожного ресторану
Якщо ви думаєте про одноразові чашки й тарілки, а на думку спадають тільки типові білі стаканчики, які продаються в супермаркеті, вам слід розширити свій кругозір і знати, що існує безліч типів одноразового посуду на будь-який випадок.
Тип матеріалу, форма або колір тарілок та склянок мають відповідати цінностям, типу страв та оформленню ресторану. Таким чином, ви зможете створити потужніший імідж бренду.
Тому не слід ставитися до такого типу посуду як до непотребу, оскільки він допомагає економити час, енергію та гроші.